Helgen som var.

Jag älskar att vara ute och spela. Det får mig att känna mig levande, allt från att packa grejorna hemma, till att sätta sig på tåget eller i bilen eller flyget eller vad det nu är, till att komma till stället man ska spela på och packa upp, snacka med arrangörer eller andra, få en kopp kaffe och kolla ljud. Allting är så jävla roligt.
Om man har extra tur så spelar man dessutom på ställen där allting bara är helt rätt.
Som Kafé Deluxe i Växjö.
För det första är maten fantastisk. Jag ha spelat där tre, fyra gånger nu och det är allting lika hög klass.
För det andra är de som driver stället och jobbar där underbart varma och trevliga människor.
För det trejde är kafé Deluxe ett helt originellt spelställe, jag känner inte till något liknande i Sverige. Det är en ära att få komma dit och spela.
Jag gjorde det i fredags.
Senast jag var där var i december 2005. Då var stället knökfullt med väldigt fulla människor och jeg avbröt spelningen efter att folk bara snackat och buat sig igenom större delen av setet.
I fredags var det mycket trevligare, de som var där verkade tycka om det de hörde och jag sålde nästan slut på mina specialtryckta demoskivor. (mer om dem senare).
Sara och jag spelade bra och hade jäkligt roligt på kvällen, vi hängde i baren och drack drinkar och jag skrattade mer än jag gjort på länge. Det var välbehövt.
Hotellet hade bekväma sängar och en hyfsad frukost. (man bli nog lite kräsen efter att ha bott på väldigt många hotel under åren...).
Tåget till Borås dagen efter gick inte förrän klockan ett, så vi hade tid på oss att strosa ner till Deluxe och äta deras fantastiska hamburgerbuffé innan vi åkte vidare. Mycket gott!

På tåget hamnade vi brevid ett annat band som hade spelat på en nystartad festival i Växjö kvällen innan. Det var ett coverband som bara spelar Stones. Jag har lite svårt för grejen med coverband, men den här killen som vi snackade med var riktigt trevlig och vi tog en öl där i den varma kupén och snackade om allt möjligt, men mest musikbranschen, nedladdning och sådant. De åkte vidare till Göteborg och vi klev av i Borås.
Blev hämtade av (förlåt, jag har glömt namnet - var det Stefan) som är huvudansvarig på Rockborgen. Inkvarterade oss på vårt hotel och tog en promenad innan vi blev hämtade och körda till Rockborgen.
Tydligen har Rockborgen funnits i sådär 30 år och det var ett coolt ställe. Tyvärr har de haft mycket strul med kommunen som mest verkar vilja stänga ner hela stället.
Alltid samma visa tycks det mig?
Alla som var där var väldigt trevliga och artiga. De klappade mellan låtarna och var sedan så tysta att jag nästan blev generad.
Jag smällde en sträng i ,typ andra låten och därmed sjönk nog kvalitén på framträdandet något. Jag hade ingen extra gitarr med utan fick spela elgitarr på ett par låtar och sedan avsluta med en sträng mindre.
För mig sänkte det känslan lite, men jag gjorde så gott jag kunde. Det gör jag alltid .

(Spelade en gång i London med två andra band och det var nästan ingen publik alls och det syntes så övertydligt på det ena bandet att de tyckte det sög. De spelade, men såg helt uttråkade ut och i min bok är det ett helt förbjudet sätt att agera. Även om det så bara är en person där för att se spelningen så måste man ge allt för den personen, annars kan man lika gärna skita i det!)

Efter spelningen på Rockborgen blev vi skjutsade till hotellet och sedan tog vi en promenad runt Borås city. Det var överraskande fint tyckte jag. Till skillnad från i Malmö så hade man uttnyttjat vattnet som rinner genom staden och det låg en hel del cafeer och uteserveringar längs med kanalen. Fint och mysigt.
I Malmö finns det väl bara ett ställe där man kan sitta vid kanalen överhuvud taget, de där trapporna vid gågatan där alla äter glass på sommaren...

Allt som allt var det en riktigt rolig helg, det enda som inte var bra alls var frukosten på hotellet i Borås. den sög big time. Antagligen en topp tre på dåliga hotelfrukostar genom åren.

Lite bilder:


Comments
Posted by: sandra

låter som en toppenhelg!:)

Posted by: Pontus

Kommer du att ha med dig några skivor till Göteborg på lördag?

Om inte så är jag sugen på att beställa om det går.

2009-06-01 @ 19:25:06
URL: http://pepri.wordpress.com
Posted by: David F

Jag kommer ha med ett lass skivor till Göteborg, självklart!

Ses där då :-)

2009-06-01 @ 22:16:36
Posted by: Makkadam

Åhh vad jag önskar att jag hade kunnat komma!

2009-06-02 @ 13:39:58
Posted by: Clara

Åh vad jag ser fram emot spelningen på lördag! Är det kl 8 du går på? Och underbart att en ny skiva är på gång! Ses i helgen (eller ja, jag ser dig iaf)!

2009-06-03 @ 19:14:11
Posted by: Pernilla

Hej David. Jag och min sambo var på Picknickfestivalen igår för att kolla på dig och Sara. Vi båda tyckte att ni var såå bra, vi fick gåshud flera gånger :) Tack för skivorna som man fick köpa, super bra.Lycka till med flytt och allt!!

2009-06-07 @ 14:19:54
URL: http://candygirl84.webblogg.se/

Comment this entry:

Name:
Remember me?

Email address:

URL:

Comment:

Trackbacks