Beställ en skiva!Den börjar bli sliten nu, mallen som jag har som grund till omslaget till den demosamling jag satt ihop. Jag har sålt slut varenda ex nu, men kan göra fler vid beställningar.
Antingen skickar man ett kuvert innehållande 100 sek + ett frankerat kuvert med ditt namn och adress, eller så går man till min
MySpace sida
där det finns en "donations button" som leder till min Paypal. Där kan man gå in och lämna en donation á 120 SEK, samt lämna namn och adress så skickar jag en skiva.
Den innehåller...eh, vad är det nu...13 låtar inspelade under 1999 - 2009. Låtar som är tidigare outgivna, men som är bra för det.
Detta är alltså demoinspelningar som jag gjort och det är inte inspelat i studio. Det är 100 % spelglädje framarbetat hemma hos mig och i olika replokaler.

Sista datum att beställa var tidigare sista juni. Jag har flyttat fram det datumet lite, till den 10 Juli. Efter det tar jag inte emot några beställningar eftersom jag då kommer vara fullt upptagen med att packa inför amerikaflytten!


Debaser 5 JuniSent omsider har jag fått upp lite bilder från spelningen på Debaser förra Fredagen. Tyvärr har jag inga bilder från spelningen i Göteborg på Picknickfestivalen dagen efter. Kanske någon som var där tog några bilder som ni vill dela med er av?
Tiden rusar iväg nu och snart bär det av till USA. Jag kan inte fatta att det verkligen är sant, det känns faktiskt helt overkligt fortfarande.
Kanske trillar myntet ner när planet lyfter från Kastrup och vi ser Malmö försvinna på andra sidan sundet?
Jag känner mig inte så orolig för flytten nu som jag gjort i perioder. Det är stort, antagligen större än varken jag eller Sara egentligen förstår, att byta land - och kontinent för tusan - som vi ska.

Sedan två år tillbaks ungefär tränar jag yoga, en typ av yoga som man utövar i ett uppvärmt rum och där luftfuktigheten är hög. Det är väldigt fysiskt krävande, men den mentala biten är nog större.
Det är inte alltid jag har gått från studion och känt någon inre frid, tvärtom har jag vid många tillfällen brottats med en hel jävla hög av inre demoner som härjat runt i mig.
Många gånger har jag varit arg eller ledsen över saker och ting och över min livssituation. Jag har varit jävligt knäckt över att jag inte får lov att jobba heltid med det som ligger mig så varmt om hjärtat, det som verkligen får mig att känna att livet är fantastiskt, nämligen musiken.
Att få åka runt och stå på scenen, träffa människor och spela är ett sådant fantastiskt privilegium att jag inte vet hur jag ska förklara det.
Det har funnits många Måndagmorgnar när jag cyklat till jobbet med mörka moln i mitt huvud. Jag försöker jobba bort de tankarna och istället vara glad åt det faktum att jag har den här gåvan som jag har, att skriva låtar och framföra dem. Jag har för ganska längesedan släppt den maniska tanken på att det hela tiden måste bli mer, större, populärare, mer omtalat. Jag är mer och mer trygg i mig själv och i vetskapen att jag gör jävligt bra musik oavsett om jag är på världsturné eller gör en spelning i t.ex. Borås. Det som betyder något är glädjen och tillfredställelsen det ger mig att skriva, spela och att få höra alla de berättelser som ni som lyssnar så många många gånger har berättat för mig.
Det är jättemånga som kommit fram till mig under årens lopp och sagt att den eller den låten känns som att den är skriven till just honom eller henne.
Det betyder allt och jag vill tacka er alla som kommit på de senaste spelningarna.

Yogan har hjälpt mig mycket i det här tankearbetet, även om jag många gånger och under en lång tid inte ville erkänna att det var så.
För mig har det alltid handlat om att oavsett med eller motgång stå upp för det jag tror på.
På väggen i omklädningsrummet sitter ett kinesiskt ordspråk. Det är skrivet på engelska och låter såhär ungefär:

The person saying it can not be done, should not interupt the person doing it.

Ganska bra tycker jag. Tänk på det.

p.s.
Jag har planer på att åka in till Köpenhamn någon helg och spela på Ströget. Är det någon som skulle vara intresserad av att komma och titta?

Kyla ute - men värme i hjärtat.

Jaha, så var det hem till Malmö igen och i morgon är men tillbaks på posten för ännu en vecka. Inte så många kvar nu dock. jag ska börja kryssa av i kalendern, för det börjar dra ihop sig.
Jag vill verkligen tacka alla er som kom till Debaser och Picknickfestivalen. Ni gjorde min helg till en jävligt rolig och varm upplevelse, trots att det bara var ett par plusgrader utomhus - det var många grader varmare i mitt hjärta över att se så många lyssna och sjunga med och verkligen se ut att njuta av mina låtar. Det värmer så mycket ska ni veta!

Stort tack får jag också säga till arrangörerna på Picknickfestivalen som alla var så glada och snälla och välorganiserade. God mat, bra scen och proffsigt skött altsammans!
Det enda minuset med helgen var att jag och Sara tänkte oss en bit sushi som belöning till oss själva efter spelningen i Lördags, men efter en timmes promenad runt Göteborg fick vi ge upp och inse att det är för sent med sushi halv elva på nationaldagen.
Vi gick tillbaks till hotellet och köpte varsin räksallad istället, som vi tog upp på rummet och åt medans vi tittade på alla tvkanaler samtidigt.

Jag vill passa på att säga att den hemmagjorda demosamling som jag haft till försäljning vid spelningarna nu är slutsåld - men om du skickar ett brev till mig innehållandes 100:- samt ett frankerat kuvert med ditt namn och adress på så skickar jag en skiva inom ett par dagar! Finns det intresse så kommer jag såklart att göra fler. Erbjudandet gäller Juni ut!

Skicka till
David Fridlund
Södra Parkgatan 33
214 22
Malmö

OBS! BESTÄLL INNAN JUNI ÄR SLUT FÖR SEDAN FLYTTAR VI OCH DÅ BLIR DET INGEN SKIVA SKICKAD! :-)

Här är en länk till en som tyckte det var bra i Göteborg:
http://candygirl84.webblogg.se/
några andra länkar: http://clarainacoma.blogspot.com
                                    http://moderniteter.devote.se/blogs/1996459/it-s-all-simple-mathematics-in-my-head.htmHelgen som var.

Jag älskar att vara ute och spela. Det får mig att känna mig levande, allt från att packa grejorna hemma, till att sätta sig på tåget eller i bilen eller flyget eller vad det nu är, till att komma till stället man ska spela på och packa upp, snacka med arrangörer eller andra, få en kopp kaffe och kolla ljud. Allting är så jävla roligt.
Om man har extra tur så spelar man dessutom på ställen där allting bara är helt rätt.
Som Kafé Deluxe i Växjö.
För det första är maten fantastisk. Jag ha spelat där tre, fyra gånger nu och det är allting lika hög klass.
För det andra är de som driver stället och jobbar där underbart varma och trevliga människor.
För det trejde är kafé Deluxe ett helt originellt spelställe, jag känner inte till något liknande i Sverige. Det är en ära att få komma dit och spela.
Jag gjorde det i fredags.
Senast jag var där var i december 2005. Då var stället knökfullt med väldigt fulla människor och jeg avbröt spelningen efter att folk bara snackat och buat sig igenom större delen av setet.
I fredags var det mycket trevligare, de som var där verkade tycka om det de hörde och jag sålde nästan slut på mina specialtryckta demoskivor. (mer om dem senare).
Sara och jag spelade bra och hade jäkligt roligt på kvällen, vi hängde i baren och drack drinkar och jag skrattade mer än jag gjort på länge. Det var välbehövt.
Hotellet hade bekväma sängar och en hyfsad frukost. (man bli nog lite kräsen efter att ha bott på väldigt många hotel under åren...).
Tåget till Borås dagen efter gick inte förrän klockan ett, så vi hade tid på oss att strosa ner till Deluxe och äta deras fantastiska hamburgerbuffé innan vi åkte vidare. Mycket gott!

På tåget hamnade vi brevid ett annat band som hade spelat på en nystartad festival i Växjö kvällen innan. Det var ett coverband som bara spelar Stones. Jag har lite svårt för grejen med coverband, men den här killen som vi snackade med var riktigt trevlig och vi tog en öl där i den varma kupén och snackade om allt möjligt, men mest musikbranschen, nedladdning och sådant. De åkte vidare till Göteborg och vi klev av i Borås.
Blev hämtade av (förlåt, jag har glömt namnet - var det Stefan) som är huvudansvarig på Rockborgen. Inkvarterade oss på vårt hotel och tog en promenad innan vi blev hämtade och körda till Rockborgen.
Tydligen har Rockborgen funnits i sådär 30 år och det var ett coolt ställe. Tyvärr har de haft mycket strul med kommunen som mest verkar vilja stänga ner hela stället.
Alltid samma visa tycks det mig?
Alla som var där var väldigt trevliga och artiga. De klappade mellan låtarna och var sedan så tysta att jag nästan blev generad.
Jag smällde en sträng i ,typ andra låten och därmed sjönk nog kvalitén på framträdandet något. Jag hade ingen extra gitarr med utan fick spela elgitarr på ett par låtar och sedan avsluta med en sträng mindre.
För mig sänkte det känslan lite, men jag gjorde så gott jag kunde. Det gör jag alltid .

(Spelade en gång i London med två andra band och det var nästan ingen publik alls och det syntes så övertydligt på det ena bandet att de tyckte det sög. De spelade, men såg helt uttråkade ut och i min bok är det ett helt förbjudet sätt att agera. Även om det så bara är en person där för att se spelningen så måste man ge allt för den personen, annars kan man lika gärna skita i det!)

Efter spelningen på Rockborgen blev vi skjutsade till hotellet och sedan tog vi en promenad runt Borås city. Det var överraskande fint tyckte jag. Till skillnad från i Malmö så hade man uttnyttjat vattnet som rinner genom staden och det låg en hel del cafeer och uteserveringar längs med kanalen. Fint och mysigt.
I Malmö finns det väl bara ett ställe där man kan sitta vid kanalen överhuvud taget, de där trapporna vid gågatan där alla äter glass på sommaren...

Allt som allt var det en riktigt rolig helg, det enda som inte var bra alls var frukosten på hotellet i Borås. den sög big time. Antagligen en topp tre på dåliga hotelfrukostar genom åren.

Lite bilder: